Hrvatska
StoryEditor

Do sredine svibnja isplata 750 milijuna kuna potpora

29. Travanj 2013.

Do sredine svibnja bit će isplaćeno 750 milijuna kuna drugog dijela potpora poljoprivrednicima, izjavio je danas ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina na sastanku s predstavnicima Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUMP) vezanom uz aktualnu problematiku u mljekarskom sektoru.

- Sukladno mogućnostima državnog proračuna, do sredine svibnja, u razdoblju od 13. do 16. svibnja, bit će isplaćeno 750 milijuna kuna drugog dijela potpora - kazao je Jakovina napominjući da će se maksimalno pokušati uvažiti zahtjeve proizvođača mlijeka vezano za potpore u sektoru mliječnog govedarstva.

- S obzirom na teško stanje u mljekarskom sektoru, dogovoreno je da će radna grupa sastavljena od predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencije, Poljoprivredne savjetodavne službe, Agronomskog fakulteta te predstavnika HSUPM-a tijekom svibnja analizirati sve probleme koji opterećuju sektor te da će se o mogućim rješenjima raspravljati i na redovnom Savjetu za mlijeko - izvjestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Potpredsjednik i glasnogovornik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Nedjeljko Babić nakon sastanka je izjavio kako su nakon trosatnih razgovora uspjeli pronaći rješenje, od 13. do 16. svibnja kreću isplate potpora. Istaknuo je i kako u ovom trenutku nema potrebe izlaziti na ulice.

25. travanj 2024 15:25