Hrvatska
StoryEditor

Dodijeljene nagrade za kreativnost i inovativnost 2012.

26. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu dodijeljene su nagrade za najkreativnije i najinovativnije projekte iz lanjske godine.

Nagrađeni projekti i organizacije su električni bicikl Bioplanet bike tvrtke Bioplanet d.o.o. u kategoriji inovativnog proizvoda ili programa, Grad Pula sa inovativnim projektom ‘E – Vrtić‘ za kategoriju razvojnog projekta jednica lokalne samouprave, Darko Šket iz Pevec d.d.- a u kategoriji menadžera/ice godine.

Nagrađeni su i Istarska županija za kategoriju turističkog projekta s odličnim projektom Istra Inspirit; Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajc Rijeka za kategoriju kreativnog i inovativnog projekta u kulturi i umjetnosti; Fashion. Uslužni obrt Svjetlana Despot s projektom Inside out colection za program kreativne industrije; Biovega d.o.o. u kategoriji održivog razvoja s projektom ‘Razvoj zemljine stanice samoodrživog eko imanja‘; Vrednica d.o.o. i Hrvatski košarkaški savez za kategoriju edukacijskog programa s projektom Kupski košarkaški kup Dražen Petrović. U devetoj kategoriji poticanja i razvoja tolerancije i prihvaćanja različitosti u poslovnom okruženju dobitnik je Hrvatsko dizajnersko društvo za pojekt inkluzivnog dizajna ‘Extra Ordinary Design‘. Dodijeljena je i nagrada publike tvrtki Računala Tina za projekt Time reader te posebna nagrada Najkreativca 2012. godinu gradu Varaždinu.

Predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost najavila je i sljedeći Dan kreativnosti i inovativnosti u gradu koji je na dodjeli nagrada dobio priznanje za doprinos i razvoj kreativnosti i inovativnosti – Puli.U sklopu ovogodišnjeg Dana kreativnosti i inovativnosti osim dodjele nagrada održane su i zanimljive radionice plesa, glazbe, prezentacijskih vještina te razvoja kreativnosti u poslovnim sredinama. Prvi puta održana su i dva Think Tanka na temu obrazovanja i gospodarstva na temu Pokretači napretka – implementacija ideja i upravljanje inovacijama kao generator uspjeha.

Svakako treba izdvojiti i prisutnost Paivi Korhonen, finske stručnjakinje koja je iznijela pozitivne trendove razvoja kreativnosti i inovativnosti u Finskoj i poručila okupljenim kreativcima kako je njegovanje različitosti presudno za kreativnost i inovativnost društva. U ime Ministarsva gospodarstva osnivanje klastera kreativne industrije na sinočnoj dodjeli najavila je Marija Rajaković, načelnica sektora za konkurentnost Ministarstva gospodarstva.‘ Nagradom za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju želi se potaknuti kreativno razmišljanje i primjena inovacija u različitim vidovima poslovnog djelovanja. Nagrađivanjem projekata i programa koji implementiraju kreativnost u poslovni sektor, udruga MRAK želi ohrabriti društvo na drukčije obrasce razmišljanja i potaknuti primjenu kreativnosti u svakodnevnom korporativnom, društvenom te privatnom djelovanju, istaknula je predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost Ivana Nikolić Popović dodavši kako se i u Hrvatskoj iz godine u godinu vidi pozitivan trend u primjeni inovacija i stvaranju novih ideja što pokazuju i ovogodišnji ne samo nagrađeni već i prijavljeni projekti.

20. svibanj 2024 08:29