Hrvatska
StoryEditor

Dodijeljeni certifikati gradovima s povoljnim poslovnim okruženjem

14. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

U Udruzi gradova prezentiran je program certifikacije jedinica lokalne samouprave s povoljnim poslovnim okruženjem. Certifikat su do sada dobili gradovi Bjelovar, Ivanec i Crikvenica.

Ovim certifikatom gradovi i općine potvrđuju da imaju prijateljsko okruženje za investitore i da su uspjeli stvoriti povoljne uvjete za razvoj poslovanja i poslovnog okruženja. U Udruzi gradova danas su potpisani ugovori o početku recertificiranja za Bjelovar i Ivanec, koji ovaj certifikat imaju već dvije godine, dok je Crikvenica ispunila uvjete za dobivanje certifikata. Voditeljica Odsjeka za gospodarstvo, turizam i projekte Crikvenice Snježana Sikirić izrazila je zadovoljstvo dobivanjem certifikata.

- Kada smo se prijavili za certifikat prvo nismo ispunjavali uvjete i bili smo deprimirani. I onda smo odlučili ispuniti uvjete ne zbog samog certifikata već da građanima i investitorima omogućimo bolje uvjete. Nije bilo lagano, ali preporučam svima da ustraju u svojim naporima – rekla je Sikirić.

Iako certifikat nije jedini razlog u Crikvenicu dolazi sve više tvrtki i obrtnika, te se podiže ukupna gospodarska slika grada. Saša Drezgić iz Centra za lokalni ekonomski razvoj koji je nositelj projekta istaknuo je važnost certifikata i povezivanja lokalne zajednice s privatnim investitorima.

- Ovo je prilika za bolje povezivanje, ali i za unaprijeđenije klime u jedinicama lokalne samouprave. Cilj je svima isti, a to je privući što više investicija i omogućiti bolje radne uvjete svima – rekao je Drezgić.

23. travanj 2024 09:08