Hrvatska
StoryEditor

Dogovor u četvrtom krugu?

25. Srpanj 2012.

Predstavnici Vlade i sindikata državnih službi poslijepodne su u Banskim dvorima započeli četvrti krug pregovora o novom Kolektivnom ugovoru (KU) za 60.000 državnih službenika i namještenika, a u kratkim izjavama pred sastanak kazali su kako se nadaju da će na njemu postići i dogovor.

Nadam se da ćemo se danas dogovoriti, kratko je novinarima pred početak sastanka izjavio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Probat ćemo napraviti nabolje što možemo za naše članstvo, izjavio je predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić koji se nada kako će današnji, četvrti krug pregovora, u kojem se treba riješiti pitanje prijevoza, biti i zadnji.

Jagić je kazao kako se danas neće potpisati novi Kolektivni ugovor, jer sindikati državnih službi trebaju napraviti anketu među svojim članstvom. Nakon ankete, ako bude pozitivna, a vjerujem i nadam se da hoće, doći će do potpisivanja novog Kolektivnog ugovora, rekao je Jagić.

Proceduralno bi to moglo trajati oko sedam dana, ali kako Kolektivni ugovor za državne službe istječe idući utorak, 31. srpnja, Jagić kaže kako će se nastojati da se odmah po isteku važećeg potpiše novi Kolektivni ugovor.

Treći krug pregovora Vlade i sindikata državnih službi održan je u ponedjeljak, a pregovarači su nakon njega izjavili kako je postignuta platforma koja bi trebala omogućiti da se pregovori završe uspješno te kako još treba utanačiti stvari oko prijevoza.

U dosadašnjim je pregovorima dogovoreno da će se u aneksu Kolektivnom ugovoru definirati da se prava na isplatu božićnica za ovu i sljedeću godinu ne primjenjuju, da se za sljedeću godinu ne isplaćuje regres, a dogovoreno je i redefiniranje isplata jubilarnih nagrada za slijedeću godinu.

24. travanj 2024 13:41