Hrvatska
StoryEditor

Donirano tri milijuna kuna za pametnu i kreativnu Hrvatsku

02. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Zaklada Adris ove godine donirala je tri milijuna kuna za pametnu i kreativnu Hrvatsku. Ove godine prijavljeno je 740 projekata, što je 56 više nego prošle godine.

Svečana dodjela održana je u Muzeju suvremene umjestnosti, a svoju podršku projektu dao je i predsjednik Ivo Josipović. Zakladu Adris osnovala je Adris Grupa koja svake godine daje jedan posto svoje dobiti za projekte zaklade. Ove godine moto akcije je za pametnu i kreativnu Hrvatsku, a šef Zaklade Adris Zvonimir Mareković osvrnuo se na važnost zaklade.

- Sve naše stipendije i donacije donose ozbiljnost i odgovornost koje vi prihvaćate za boljitak svih i uspješniju Hrvatsku. Obrazovanje, izvrsnost i izvornost, kultura rada put su znanosti i vizijama za razvijanje i bogatije društvo. Prihvaćene ideje i zamisli postignuća su domaće pameti u istraživanju prirodnih i društvenih znanosti – naglasio je Mareković.

Predsjednik Uprave Adris Grupe Ante Vlahović naglasio je da Adris društveno odgovorno djeluje i da su ponosni što su uz pametnu i kreativnu Hrvatsku.

- Biti uz kreativnu, mladu i pametnu Hrvatsku, promicati izvrnost i pridonositi stvaranju sretne zajednice Adrisova je prva obaveza – rekao ja Vlahović.

Podršku Zakladi Adris dao je i predsjednik Ivo Josipović koji je istaknuo da je iz krize izlazak moguć jedino uz znanje i ulaganje u znanost.

Na prijedlog Zakladnih vijeća osam projekata iz programa znanja i otkrića dobilo je 920 tisuća kuna, četiri projeka iz stvaralaštva 154 tisuće, dok je jednak broj iz ekologije dobio 275 tisuća kuna. Iz područja baština pet projekata dobilo je 250 tisuća kuna, dok je 10 donacija za program dobrota dobilo 403 tisuće. U programu stipendiranja Zaklada Adris dodijelila je 410 tisuća kuna, a sa 361 tisućom nastavit će stipendirati dosadšnje izvsne studente. Zaklada Adris pomogla je dosada u sedam ciklusa šest i pol milijuna kuna za 531 projekt, a Zaklada će nastaviti s donacijma i sljedeće godine.

20. travanj 2024 15:11