Hrvatska
StoryEditor

Dostavili smo svu dokumentaciju za Dalekovod

25. Srpanj 2013.

Financijska agencija (Fina) demantirala je izjavu suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mislava Kolakušića kako mu nije dostavila spis predmeta u postupku predstečajne nagodbe nad Dalekovodom.

- Izjava suca Kolakušića da Fina nije postupila po rješenju suda kojim je pozvana da dostavi spis predmeta u postupku predstečajne nagodbe nad dužnikom Dalekovod d.d., koja je dana 23. srpnja poslana u priopćenju svim medijima, nije točna - stoji u Fininom demantiju.

Pojašnjava se da je Dalekovod Trgovačkom sudu, uz prijedlog za sklapanje predstečajne nagodbe, 26. travnja ove godine dostavio svu dokumentaciju iz spisa koju je po zakonu bio dužan dostaviti u papirnom obliku, a koju je im je iz spisa predala Fina.

Iz Fine pritom ističu da je ‘cijeli spis iz postupka pred Finom u svako doba dostupan sudu i svim drugim zainteresiranim osobama, bez ograničenja, u elektroničkom obliku, na Fininoj internetskoj stranici‘.

Dodaju i kako su nakon primitka rješenja kojim ih se poziva da dostave spis predmeta telefonskim putem kontaktirali suca Kolakušića te "njegovu zapisničarku obavijestili da se cijeli spis u elektroničkom obliku nalazi na javnoj objavi na Fininoj internetskoj stranici", kao i da će, ako je potrebno, odmah po traženju suda i fizički dostaviti dokumentaciju koja je u spisu preostala nakon što je Dalekovodu predana dokumentacija iz odredbe čl. 66. st. 3. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

- O navedenome je sud obaviješten i pisanim dopisom upućenim od strane nagodbenog vijeća - zaključuje se u demantiju koji je s jučerašnjim datumom objavljen na internetskim stranicama Fine.

25. travanj 2024 12:16