Hrvatska
StoryEditor

Dubrovačka Zračna luka ruši rekorde u prijevozu putnika

15. Srpanj 2016.

Zamjenik direktora dubrovačke Zračne luke Frano Luetić izjavio je u petak da je ta luka po broju putnika od početka godine srušila sve rekorde te da ih je u prvoj polovici godine bilo 15 posto više odnosu prema istom razdoblju lani, a četvrtak, 14. srpnja bio je najbolji dan u njezinoj povijesti.

"Jučerašnji dan s gotovo 18 tisuća putnika je bio najprometniji u 55 godina povijesti dubrovačke Zračne luke. Sve ovo treba zahvaliti povećanju broja smještajnih kapaciteta u privatnom smještaju i u hotelima, ali i sigurnosnoj situaciji. Vidite i sami što se događa u okolici i dosta putnika se odlučuje za naš dio Jadrana. Moramo biti jako sretni i čuvati što imamo", rekao je Luetić.

Istaknuo je kako je 2015. godina bila sedam posto bolja od godine prije, a ove je već postignut dvoznamenkasti rast u odnosu prema prošloj i pretprošloj godini.

"Protekla godina, koja je bila rekordna, završila je sa sedam posto rasta, a prva polovica ove godine je bolja za 15 posto u odnosu na isto razdoblje lani. U lipnju imamo porast od 18 posto, u prvoj polovici srpnja već imamo rast od 16 posto, a tek idemo prema špici sezone", rekao je Luetić.

Na pitanje ima li zbog napada u Nici promjena u sigurnosnim protokolima u dubrovačkoj Zračnoj luci, Luetić je odgovorio da se mjerodavne službe odavno brinu o sigurnosti putnika.

"Sve službe koje su za to zadužene su u stanju u kojem trebaju biti. Vodimo računa o tome odavno i zbog događaja u Parizu, Bruxellesu i Istanbulu. Radimo sve što je u našoj moći", rekao je.

Inače, dubrovačka Zračna luka prošle je godine imala rekordnih 1,67 milijuna putnika, a po svemu sudeći, ove bi godine taj broj mogao biti znatno premašen.

18. travanj 2024 23:23