Hrvatska
StoryEditor

Dubrovnik i Zagreb oduševili Brazilce turističkom ponudom

10. Kolovoz 2016.
Piše:
lider.media

Dubrovnik i Zagreb predstavili su svoju turističku ponudu u Rio de Janeireu pred oko 150 brazilskih touroperatora, turističkih agenata i novinara u Hrvatskoj kući otvorenoj povodom Olimpijskih igara u tom brazilskom gradu, izvijestili su u srijedu iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

"Kako su Olimpijske igre u Riju svjetski sportski događaj godine to je i najbolja prigoda za predstavljanje hrvatske turističke ponude, posebice gradova Zagreba i  Dubrovnika, ne samo brazilskom nego i svjetskom tržištu", ističu iz dubrovačke Turističke zajednice iz koje, kao i iz zagrebačke s obzirom na zanimanje prisutnih na predstavljanju očekuju da će to imati pozitivan utjecaj na turističke rezultate s tržišta Brazila i šire.

Predstavljanje je održano u Hrvatskoj kući koju je u Riju zbog Olimpijskih igara uspostavio Hrvatski olimpijski odbor (HOO), otvorivši je za goste, partnere, medije i sportaše u nedjelju 7. kolovoza kao mjesto susreta svih ljubitelja Hrvatske i njezinog sporta.

Prilikom otvaranja Kuće, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša naglasio je važnost takvog mjesta na Olimpijskim igrama za turističku, kulturnu i gospodarsku promociju Hrvatske, zahvalivši pritom turističkim zajednicama Dubrovnika i Zagreba na suradnji.

Brazilci oduševljeni

Za potrebe Kuće zakupljen je kongresni dio hotela Sao Francisco u centru Rio de Janeira, a otvorenju su prisustvovali brojni uzvanici, među kojima i hrvatski veleposlanik u Brazilu Željko Vukosav, predsjednik Komore za gospodarstvo, turizam i kulturu Brazil-Hrvatska u Rio de Janeiru Ottavio Villarinho, konzulica RH i diplomatska savjetnica Diana Štrkalj te brojni gospodarstvenici i novinari.

Turističku ponudu Dubrovnika i Zagreba u Kući su preda brojnim partnerima i novinarima predstavili direktorica dubrovačke TZ Romana Vlašić te Luka Benko iz zagrebačke TZ, pri čemu su, kako kažu iz dubrovačke TZ, Brazilci pokazali oduševljenje onim što Dubrovnik i Zagreb mogu ponuditi.

Na tom je predstavljanju ‘izvučena‘ i sretna dobitnica tjednog putovanja za dvoje u Dubrovnik i Zagreb, a uzvanici su uživali i u hrvatskim delicijama te vinima.

Dan poslije tog predstavljanja, u Hrvatskoj kući je održano i primanje za nogometni klub Villa Croatia, čiji igrači su Brazilci iz jedne od tamošnjih favela i koji su dobili hrvatske dresove, majice sa slikama Dubrovnika i Zagreba te promotivne materijale.

U Kući je proslavljena i prva hrvatska zlatna medalja na Olimpijskim igrama koju je osvojio hrvatski strijelac Josip Glasnović.

18. travanj 2024 19:09