Hrvatska
StoryEditor

Dubrovnik iz EU fondova dobio gotovo 117 tisuća eura

04. Prosinac 2012.

Grad Dubrovnik potpisao je ugovor za provedbu INTourAct projekta razvoja turizma financiranog iz fondova EU čija je ukupna vrijednost 1.371.500 eura, a grad Dubrovnik dobio je 116.900 eura bespovratnih sredstava.

Ciljevi ovog projekta su produžetak turističke sezone i razvoj turizma u ruralnim i prigradskim sredinama u skladu s konceptom održivog razvoja, a s ciljem smanjenja pritiska na turistička središta.

Grad Dubrovnik ulaganjem u infrastrukturu, razvojem turističke ponude na poljoprivrednim gospodarstvima, razvojem seoskog i eko turizma kao novog turističkog proizvoda, očuvanjem okoliša i primjenom ekoloških standarda omogućit će siguran razvoj i zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima, rečeno je.

Projektom INTourAct uravnotežit će se razvijenost turističke regije te uz jači razvoj gradova potaknuti održivi gospodarski razvoj često zanemarenih gradskih područja uvažavajući lokalne specifičnosti samog područja.

Vrijeme provedbe ovog projekta je 24 mjeseca, a pratneri su Grad Glina iz Hrvatske, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, Poslovni centar Kranj iz Slovenije, Općina Blagoevgrad iz Bugarske, Općina Kavala iz Grčke, Regionalna razvojna tvrtka zapadna Panonija i Razvojna koordinacijska agencija Jezero Balaton iz Mađarske te provincije Rimini Campobasso i Grad Lecce iz Italije.

24. travanj 2024 22:11