Hrvatska
StoryEditor

Đuro Đaković dijeli stipendije i posao

28. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje predstavljen je natječaj za stipendije koje dodjeljuje Đuro Đaković Holding u suradnji s Norveškim sveučilištem znanosti i tehnologije iz Trondheima i Kongsberg Protech Systems.

Natječaj traje do 20. travnja, a kandidati moraju biti prvostupnici koji su upisali diplomski studij. Moraju priložiti CV i prijepis ocjena. Dvoje najboljih tako će šest mjeseci studirati u Norveškoj, a nakon što završe diplomski studiji u Hrvatskoj imat će šest mjeseci prakse u Kongsbergu. Po povratku u Hrvatsku, nakon odrađene prakse, čekat će ih posao u Đuri Đakoviću.- Tražimo kandidate koji će biti nositelji daljnjeg razvoja Đure Đakovića. Ovo je treći fakultet s kojim imamo potpisanu suradnju i nadamo se da će se svi zajednički ciljevi ostvariti - rekao je Zdravko Stipetić, predsjednik Uprave Đure Đaković. Kongsberg je osnovan 1814. godine, a danas je jedan od najvažnijih proizvođača vojne opreme. Posluju u 25 zemalja, a imaju skoro sedam tisuća zaposlenih.

- Za obje je kompanije iznimno važno privući i zaposliti najbolje stručnjake u našem poslu. Ovaj program razmjene studenata i stipendiranja predstavlja izvanrednu mogućnost daljnjeg razvoja i produbljivanja znanja. U našoj firmi je 75 posto inženjera i oni su kostur naše kompanije - rekla je Gro Langaas Jensen, viša savjetnica za ljudske potencijale Kongsberg Protech Systemsa.Stipendisti će dobiti 60 tisuća norveških kruna (59 tisuća kuna) za pokrivanje troškova smještaja, prehrane, boravišnu dozvolu i džeparac. Dobitnici stipendija bit će poznati nakon zatvaranja natječaja 20. travnja.

19. travanj 2024 11:00