Hrvatska
StoryEditor

Dvije ponude za obnovu i izgradnju pruge Dugo Selo - Križevci

18. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Danas je u sjedištu HŽ Infrastrukture u Zagrebu održano javno otvaranje ponuda koje su stigle u sklopu 2. faze nadmetanja za izvođenje radova na obnovi postojećeg i izgradnji drugoga kolosijeka pruge Dugo Selo – Križevci.

Na nadmetanje za izvođenje radova stigle su 2 ponude dviju zajednica ponuditelja. Tijekom sljedećih mjeseci ponude će biti evaluirane, potom će biti odabrana ona najpovoljnija, a na kraju će biti potpisan ugovor s izvođačima radova.

- S obzirom na to da je postupak nadmetanja u tijeku, nismo u mogućnosti pružiti informacije o tome tko se sve javio na nadmetanja, nego ćemo o tome izvijestiti nakon što bude završena evaluacija svih ponuda te odabran izvođač, a to bi moglo biti krajem travnja - priopćili su iz HŽ Infrastrukture, dodavši kako će nakon što bude potpisan ugovor s odabranim izvođačem početi i radovi na obnovi postojećega i izgradnji drugoga kolosijeka pruge od Dugog Sela do Križevaca, što se očekuje tijekom svibnja ove godine.

Koliko će cijeli projekt koštati bit će poznato nakon što bude odabran izvođač radova. - Za sada možemo reći to da je ukupna odobrena vrijednost projekta na obnovi postojeće i izgradnji nove pruge 198 milijuna eura, od čega će 168 milijuna eura biti financirano iz EU-ovih fondova - stoji u priopćenju.

Javno otvaranje ponuda za nadzor nad izvođenjem radova održano je u petak 30. siječnja 2015., a na nadmetanje su stigle tri ponude zajednica ponuditelja inozemnih i domaćih partnera. Evaluacija ponuda je u tijeku, a ugovor o nadzoru bit će potpisan s odabranim izvođačem nadzora otprilike u isto vrijeme kada i s izvođačima radova. Procijenjena vrijednost nadzora je 4,17 milijuna eura.

26. travanj 2024 02:55