28. lipanj 2012.

Dvjestotinjak malih poduzetnika dobilo besplatnu pomoć savjetnika

lider.media
lider.media

Oko 300-tinjak sudionika projekta ‘SMEPASS – Promocija i pružanje savjetodavnih usluga malim i srednjim poduzetnicima’ očekuje se u utorak, 3. srpnja, u Muzeju suvremene umjetnosti na svečanom zatvaranju projekta u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta i Delegacije Europske unije u Hrvatskoj.

Pomoću tog projekta po prvi je puta omogućeno da 200-tinjak malih i srednjih poduzetnika dobije besplatne asistencije poslovnih savjetnika u područjima strateškog marketinga, izlaska na strana tržišta, upravljanja kvalitetom i sl. Priliku za poslovnim savjetovanjem, tijekom 3500 dana koliko je trajao projekt, pružalo im je 74 većinom domaćih konzultanata.

SMEPASS je projekt zajednički financiran od strane Europske unije i Vlade Republike Hrvatske, a provelo ga je Ministarstvo poduzetništva i obrta. Projekt je financiran u sklopu IPA programa Europske Unije za podizanje regionalne konkurentnosti, a pokrenut je u prosincu 2010. godine kako bi ojačao konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj kroz promociju i pružanje savjetodavnih usluga poduzetnicima.

Na svečanom zatvorenju uvodnu će riječ održati Veleposlanik Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, te ministar Gordan Maras. Iz Ministarstva poduzetništva i obrta kažu da smatraju kako će ovaj događaj biti izvrsna prilika za završnu razmjenu mišljenja i iskustava između institucija i poduzetnika.