Hrvatska
StoryEditor

Dvorjančanský: Neće biti povećanja cijena za građane, možda tek korekcije u poslovnom sektoru

17. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Nakon šest mjeseci na čelu Vipneta predsjednik Uprave Jiří Dvorjančanský predstavio je dosadašnje rezultate, te najavio daljnje planove u procesu restrukturiranja tvrtke.

Ove godine očekuje se ušteda od 20 milijuna eura, a to će se najviše odnositi na smanjenja sponzorstava, promjene ugovara s dobavljačima i marketinškim agencijama, ali i uštedama na plaćama. Menadžmentu su smanjene plaće za 15 posto, dok se ove godine očekuje preko 80 novih zaposlenih.

U Vipnetu su se pohvalili da po neovisnom istraživanju imaju najbolju mrežu, a najavili su daljnje investicije u LTE, ali i 3G mreže.

- U planu nam je implementacija tehnologije koja će omogućiti brzinu od 150 Mbit/s, te će omogućiti još kvalitetniju vezu. Sve više se gledaju kvalitetni video streamovi i njihov udio u data prometu je sve veći. Ono što je važno da korisnicima još uvijek toliko bitna brzina već količina prometa koju imaju – rekao je Tomislav Makar, direktor razvoja i pristupne mreže.

Što se tiče cijena usluga, iako su se nedavno od nekih telekom čelnika mogle čuti najave poskupljenja, u Vipnetu ističu da do njega neće doći.

- Mi smo u cijenovnom rangu kao ostale zemlje Europske unije, a ne vidimo velike mogućnosti za korekciju cijena. Pogotovo se to odnosi na građane, dok je u poslovnom sketoru moguća mala korekcija jer su marže dosta niske – rekao je Dvorjančanský.

Vipnet i dalje gleda moguće investicije u Hrvatskoj, ali i regiji i moguće je da će se odlučiti na neku akviziciju, ali o konkretnim imenima naravno nije bilo govora. Ističu da su prema istraživanju zadovoljstva korisnika pomoću Net Promoter Scorea vodeći pružatelj moilnih usluga, ali i u fiksnoj televiziji. Ističu daljnje orijentiranje prema odnosu s kupcima, a za razliku od modela ušteda dijeljenjem baznih stanica koji se događa u Europi to ne očekuju u Hrvatskoj.

- U Hrvatskoj imamo jednog operatera koji je dominatan u ruralnim krajevima i njemu nije cilj dijeliti svoje bazne stanice. U Hrvatskoj za razliku od Češke nema dovoljno incijativa za taj potez, ali bi sigurno on donio uštede – rekao je Dvorjančanský.

24. travanj 2024 23:02