Hrvatska
StoryEditor

e-Inspektor u užem izboru za projekt informatizacije inspekcija Kraljevine Jordan

19. Kolovoz 2015.
Piše:
lider.media

Na nadmetanju za projekt informatizacije inspekcija za sva državna tijela Kraljevine Jordan, kojeg financira Svjetska banka, hrvatski proizvod e-Inspektor, tvrtke InfoDom iz Zagreba, ušao je u finalni krug u svjetskoj konkurenciji.

Od jedanaest ponuda, uz hrvatski proizvod su u užem krugu još dva rješenja iz SAD-a. Proizvod tvrtke InfoDom je karakterističan po tome što koristi tehnike umjetne inteligencije za procese organizacijskog učenja i distribucije inspekcijskog znanja, ali i po tome što ima jedinstven model cjelokupne državne uprave jedne zemlje, s nadležnostima upravnih područja i pripadnih upravnih funkcija. 

Sustav e-Inspektor zadovoljava i zahtjeve interoperabilnosti EU okvira EIF 2.0 za interoperabilnošću razmjene poruka kao i interoperabilnosti javnih registara, koji se koriste za licence za djelatnosti gospodarskih subjekata. Iz navedenih karakteristika vidljiva je i prednost ovoga proizvoda tj. da se na jednoj instalaciji mogu izvršavati svi inspekcijski postupci jedne zemlje.

e-Inspektor sustav već radi u nizu instalacija u području Jugoistočne Europe.

19. travanj 2024 22:56