Hrvatska
StoryEditor

ECA: Lokacija u Dubrovniku neupotrebljiva za hidroavione

07. Veljača 2015.

Nedavni sastanak predstavnika lokalnih vlasti da se osigura poletno-sletna staza za hidroavion na području luke Cres mogla bi razveseliti direktora European Coastal Airlinesa Klausa Dietera Martina.

No lokalne su vlasti prespore, žali se Martin, i zbog toga su dosad otvorili samo linije Resnik (Split) – Jelsa i Resnik – Rab. Unatoč tome ove godine planiraju uložiti 25 milijuna eura i otvoriti novih 150 radnih mjesta jer su dosadašnji rezultati na postojećim linijama, veli, pokazatelj da taj posao ima potencijal. Novim bi linijama povezali Split s Hvarom, Velom Lukom, Korčulom, Lastovom, Visom, Dubrovnikom i Anconom. Također i Dubrovnik žele povezati s Korčulom, Hvarom i Lastovom.

– U Splitu se cijeli postupak usporio jer smo htjeli putnicima ponuditi sanitarne usluge i mogućnost konzumacije osvježavajućih pića prije leta. Za razliku od trajekata i katamarana, nismo u mogućnosti ponuditi takve usluge putnicima u avionu – kaže. Žali se i na lokalne vlasti u Dubrovniku jer im je dodijeljeni položaj nesiguran i neupotrebljiv za hidroavionske operacije, a lokalne se vlasti oglušuju na primjedbe. Osim spomenutih ECA želi povezati ove godine i Rijeku, Zadar i Pulu, kao i te luke s Malim Lošinjem Rabom i Cresom, ali i tu stvari sporo idu. ECA je do sada uložila 15 milijuna eura i zaposlila više od 50 ljudi.

27. travanj 2024 20:48