Hrvatska
StoryEditor

Ergović smijenjen, Miloloža v.d.

31. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Na današnjem sastanku u Hrvatskoj udruzi poslodavaca donesena je odluka kojom Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe Grupe, više nije predsjednik Izvršnog odbora HUP-a.

Prema dostupnim informacijama za vršitelja dužnosti imenovan je Ivan Miloloža, predsjednik Uprave Munje, dosadašnji predsjednik Vijeća članica HUP-a. Pokazala su se tako točnim nagađanja o nezadovoljstvu poslodavaca Ergovićevim radom u HUP-u. Naime, već nekoliko mjeseci u medijima su se pojavljivale informacije o njegovoj smjeni uz navode kako je izgubio podršku unutar Hrvatske udruge poslodavaca. HUP-ovci su, navodno, htjeli čvršći stav udruge prema Vladi te pokretanje reformi.Ergovićev komentar posljednjih je mjeseci bio - oni koji me žele smijeniti me nisu ni izabrali, a svoj ću mandat odraditi do kraja.

Iz krugova onih koji su današnjem sastanku prisustvovali moglo se čuti da Ivan Miloloža nije želio prihvatiti funkciju. No, na kraju je prihvatio da kao predsjednik Vijeća članica obavlja funkciju prvog čovjeka HUP-a do izbora novog predsjednika. 

19. travanj 2024 02:37