Hrvatska
StoryEditor

Erste banka potpisala ugovor s EBRD-om za kreditiranje energetske učinkovitosti

10. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

Europska banka za obnovu i razvitak odobrila je kredit od 10 milijuna eura Erste banci za finaciranje energetske učinkovitosti i projekata dobivanja energije iz obnovljivih izvora.

Ovo je druga kreditna linija između EBRD-a i Ersten banke, a krediti iz ove linije bit će dostupni klijentima nakon današnjeg potpisivanja ugovora. U Erste banci se nadaju da će za njima vladati veliko zanimanje, a 70 posto sredstava namijenjeno je privatnim korisnicima, a 30 posto lokanoj i državnoj upravi.

- Iznimno smo zadovoljni nastavkom suradnje s EBRD-om koja je rezultirala potpisivanjem ove kreditne linije. Erste banka općenito finacira sve isplative i kvalitetno pripremljene projekte u području energetske učinkovitosti i u tom segmentu vidimo veliki potencijal za iduće razdoblje. To je u skladu sa smjernicima razvoja hrvatskog gospodarstva – rekao je član Uprave Boris Centner.

Po prvi put u Hrvatskoj u ulozi prvog potpredsjednika EBRD-a boravio je Philip Bennett koji je zadovoljan nastavkom suradnje s Erste bankom.

- Sami ne možemo doći do krajnjih korisnika kojima su namijenjene ove kreditne linije, već moramo pronaći kvalitetnog lokalnog partnera. Naša suradnja s Erste bankom u Hrvatskoj i u ostalim zemljama je jako dobra, te smo odlučili nastaviti je. Erste banka ima pristup lokalnim klijentima i jako dobro posluje zbog toga nam je iznimno drago što će biti naši partneri u ovom projektu – rekao je Bennett.

23. travanj 2024 12:30