Hrvatska
StoryEditor

EU Dubrovniku nosi samo probleme

21. Studeni 2012.

U prvih deset mjeseci ove godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ostvareni su izvrsni turistički rezultati - deset posto više turističkih dolazaka i 12 posto više noćenja nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, istaknuto je na današnjoj sjednici Turističkog vijeća županijske Turističke zajednice.

Na sjednici tog vijeća kojom je predsjedao dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić bilo je riječi o turističkim rezultatima 2012. te o planovima i problemima koji se očekuju 2013.

Razgovarali su i o problemima u turizmu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u idućoj godini, pri čemu su istaknuli novi režim na graničnim prijelazima nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Jedan dio problema odnosi se i na vizni režim za turiste iz Rusije, Ukrajine i Turske, a drugi na prijelaz granice kod Neuma i na graničnome prijelazu Karasovićima između Hrvatske i Crne Gore te na mogućnost da veća kontrola znatno uspori prijelaz granice.

Problem je i što brodar Jadrolinija nema objavljene linije za sljedeću godinu, što otežava i onemogućuje predbilježbe gostiju te ostavlja dojam kako ih neće biti. Odlučeno je da se Ministarstvu turizma pošalje dopis i u njemu navedu spomenuti problemi.

Sudionici sastanka istaknuli su kako je tijekom razgovora s ministrom turizma Veljkom Ostojićem bilo riječi o tim problemima, a ministar je obećao da će "poduzeti neke radnje" kako bi se oni prevladali ili ublažili.

19. travanj 2024 20:47