Hrvatska
StoryEditor

EU potpore za informatizaciju poslovnih procesa u iznosu od 3,14 milijuna eura

18. Ožujak 2014.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavit će sutra na svojim web stranicama poziv za dostavu projektnih prijava "Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa" namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, kojima će na raspolaganju biti bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnom iznosu od 3,14 milijuna eura ili 24,04 milijuna kuna.

Najavio je to ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na današnjoj konferenciji za novinare. Cilj je, kako je kazao, potaknuti uvođenje naprednih e-poslovnih modela i potaknuti razvoj, rast i konkurentnost, mikro, malih i srednjih poduzeća.

Minimalni iznos potpore je 150 tisuća kuna, maksimalni 750 tisuća kuna, a poziv će biti otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 30. lipnja 2015., kako bi provedba projekta završila do kraja srpnja 2016.

Maras je kazao kako očekuje da će biti sufinancirano između 50 i 60 projekata te kako se vodilo računa o regionalnoj komponenti, odnosno što je manja razvijenost veće je sufinanciranje.

Naime, intenzitet potpore će iznositi od 70 do 85 posto, a odredit će se po indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave.

Sufinancirat će se analiza postojećih procesa, kao i njihova modernizacija, inovacija, digitalizacija, uključujući i izdatke informatičke opreme i softvera.

Očekuje se kako će ova potpora ostvariti pozitivne rezultate poput povećanja učinkovitosti i produktivnosti, povećanje prihoda od prodaje i izvoza te otvaranje novih radnih mjesta.

Član izvršnog odbora HUP-ove Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti Ivan Ante Nikolić pozvao je poduzetnike da se jave na natječaj te rekao kako su povećanje produktivnosti tvrtke, a samim time i njene konkurentnosti, koristi koji mogu ostvariti potencijalni prijavitelji na natječaj.

19. travanj 2024 09:18