Hrvatska
StoryEditor

Eurosport stigao u Hrvatsku, žele nastaviti investirati

16. Studeni 2016.
Piše:
Ivana Tarnaj

Victoria Davies (VP, Country Manager, Discovery Networks CEE) i Saša Kojić (VP of Sports, Discovery Networks CEEMEA), hrvatski komentatori te istaknuti sportaši svečano su najavili početak emitiranja Eurosporta na hrvatskom jeziku. Među akviziranim komentatorima, koji će za sve zaljubljenike u sport omogućiti uživanje u utakmicama Bundeslige, Olimpijskih igara, 4 Grand slama, prijenosima s atletičarskih i svih drugih relevantnih sportskih natjecanja je i Mićo Dušanović.

- Eurosport me izvukao iz mirovine onda znate koliko znači njihov dolazak u Hrvatsku. Ponovno ću raditi, ali za vas, publiku i nadam se da ćete mojim radom biti zadovoljni, rekao je legendarni Mićo Dušanović.

Osim njega, u komentatorskim će se vještinama, pod kapom Eurosporta ogledati i naš plivač Gordan Kožulj, koji je istaknuo kako je upravo Dušanović zaslužan što je iz bazena prešao u komentatorske vode.

- Velika je stvar da Eurosport dolazi u Hrvatsku, jer uvjeren sam kako će to imati sinergijski efekt, profesionalnog sporta, sportskog novinarstva i medijske platforme Eurosporta. Mićo Dušanović mi je pomogao i uveo me u televizijski posao, a ja se nadam kako ću i na taj način promovirati plivanje, pogotovo za mlade sportaše, koji će dobiti pravu sliku onoga što taj sport doista jest, rekao je Kožulj.

Naše olimpijke, Sandra Perković i Sara Kolak također su pozdravile početak emitiranja Eurosporta na hrvatskom.

- Konačno sada naši roditelji i svi ostali neće naše nastupe morati tražiti po internetu. rekla je zlatom nagrađena u Riju bacačica koplja Sara Kolak.

Perković je pozdravila dolazak Eurosporta u Hrvatsku nakon, kako je rekla "tolikih velikih sportskih hrvatskih uspjeha".

Eurosport na hrvatskom starta 19. studenog, na Vipnetu, H1, Evo TV, Hrvatskom Telecomu i B-netu. Max tv platforma nije dogovorena, međutim, direktorica Discovery Networka za središnju i jugoistočnu Europu, Victoria Daves rekla je kako su otvoreni i za tu mogućnost.

- Došli smo u Hrvatsku, ovdje ćemo nastaviti investirati. Želimo se približiti tržištu imajući u vidu strast naših sportskih navijača, gledatelja, zaljubljenika u fokusu, rekla je Daves.

Upitana koliko će ljudi, osim komentatora, zaposliti i koji su planovi kada je u pitanju produkcija, Daves nije željela iznositi detalje, ali je naglasila kako je riječ o značajnoj investiciji te kako, što se interesa sportskih novinara i profesionalaca tiče, vlada vrlo optimistična atmosfera.

25. travanj 2024 04:25