21. ožujak 2016.

Evo što uključuju posebni uvjeti Erste banke za refinanciranje postojećih obveza

Erste banka nudi povoljnije uvjete za refinanciranje postojećih obaveza, pa će tako do 30. lipnja klijentima biti omogućeni povoljniji uvjeti za refinanciranje postojećih namjenskih kredita odobrenih u Erste banci, kao i postojećih kredita odobrenih u drugim bankama, izvijestili su u ponedjeljak iz te banke

Povoljniji uvjeti uključuju oslobođenje od naknade za obradu novog kreditnog zahtjeva te naknade za promjenu uvjeta po kreditu u otplati. Također, neće se naplaćivati troškovi izrade procjene vrijednosti nekretnine ili troškovi izrade revizije procjene vrijednosti nekretnine, već će trošak u cijelosti preuzeti Banka.

Klijentima je omogućeno i podizanje nešto većih iznosa kredita kako bi osigurali sredstva za pokriće troškova tečajnih razlika te troška javnog bilježnika, a klijenti koji novim kreditom zatvaraju postojeći kredit u Erste banci, bit će oslobođeni naknade za prijevremenu otplatu kredita, navode iz Erste banke.

Napominju i kako je postojeće stambene kredite u otplati moguće refinancirati drugim stambenim kreditima (standardni stambeni kredit, stambeni EKO krediti, adaptacijski krediti).

U ponudi su stambeni krediti vezani valutnom klauzulom uz eure s rokom otplate do 30 godina s kamatnom stopom 5,183 posto, kao i stambeni krediti u kunama s rokom otplate do 20 godina s kamatnom stopom 5,25 posto.

Model stambenog kredita s najpovoljnijom kamatnom stopom trenutačno su stambeni EKO krediti u eurima. Kamatna stopa je promjenjiva te iznosi 4,883 posto, maksimalan iznos je 500.000 eura, a rok otplate do 30 godina.

Stambeni EKO krediti, kako se navodi u priopćenju, mogu se koristiti za kupnju stambenog prostora s visokom energetskom efikasnošću (A+, A, B i C), izgradnju i dogradnju te rekonstrukciju visokoenergetskih kuća, kupnju i ugradnju opreme za korištenje obnovljivih izvora energije, zahvate na nekretnini koji utječu na smanjenje potrošnje energije, izvedbu toplinske izolacije stambenih objekata, refinanciranje troškova potrebnih dozvola, rješenja, suglasnosti i dokumentacije sukladno propisima koji uređuju područje energetike, poručila je Erste banka.