Korona i biznis
28. travanj 2015.

Evo u čemu je hrvatska Vlada najbolja u Europi i druga u svijetu

lider.media
lider.media

Online odjel Vlade Republike Hrvatske dobio je još jedno međunarodno priznanje za svoj trud i rad u komunikaciji s građanima putem društvenih mreža.

Hrvatska Vlada najaktivnija je vlada na Twitteru u Europi, pokazalo je istraživanje Twiplomacy 2015 koje je @VladaRH proglasilo i drugom najkomunikativnijom vladom na svijetu. Danas objavljeno istraživanje Twiplomacy 2015 obuhvatilo je 3200 tvitova u razdoblju od 18. prosinca 2014. do 24. travnja 2015. godine, odnosno 33 tvita dnevno što je Vladi Republike Hrvatske donijelo naslov najaktivnije vlade na Twitteru u Europi.

Čak 54% od ukupnog broja tvitova, bili su izravni odgovori građanima na njihova pitanja, odnosno direktna komunikacija s građanima. Online odjel Vlade Republike Hrvatske svakodnevno informira građane na Twitteru o radu Vlade, kojeg su očito i građani prepoznali kao pouzdan i vrijedan izvor informacija jer je gotovo trećina tvitova podijeljena dalje (RT). Također, 40 posto tvitova imalo je poveznicu, što je povećalo vjerodostojnost Twitter računa Vlade kao izvora preciznih i pouzdanih informacija.

@VladaRH je i „najpovezanija“ vlada na svijetu na Twitteru koja prati 511 svjetskih državnika, institucija i organizacija, od kojih 57 uzajamno prati Vladu Republike Hrvatske. Twitter račun Vlade RH trenutno „prati“ preko 61 tisuća „followera“, a Vlada Republike Hrvatske je od aktiviranja profila u prosincu 2011. godine do danas tvitnula čak 36 tisuća puta.