Hrvatska
StoryEditor

FER se pridružio Hrvatskim izvoznicima

04. Travanj 2016.

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) pridružio se udruzi Hrvatski izvoznici (HIZ), obznanjeno je javnosti na današnjoj konferenciji za novinare. FER je tako postao prva visokoobrazovna ustanova koja je postala član spomenute organizacije.

- Svojom znanstvenom djelatnošću i istraživanjem, naši studenti su nositelji tehnološkog i ekonomskog razvoja Hrvatske. Povezivanje znanosti i obrazovnog sektora s gospodarstvom te primjena rezultata istraživanja u gospodarstvu od presudne je važnosti za budućnost Hrvatske. FER-ov glavni  cilj jest rezultate svih istraživanja primijeniti u gospodarskom sektoru uz pomoć poduzetnika . Kada počinje faza komercijalizacije, tu prestaje naš rad, te nastupaju poduzetnici – izjavio je ovom prilikom dekan FER-a Mislav Grgić, te dodao  kako od Vlade i ministarstava očekuje da stimulira izvoznike.

Predsjednik HIZ-a Darinko Bago istaknuo je kako je dužnost FER-a da dadne podršku poduzetnicima kako bi uhvatili korak sa svijetom koji se okrenuo digitalnoj revoluciji. Bago je i upozorio na zabrinjavajući manjak visoko stručnog kadra koji bi mogao implementirati globalne trendove.

- Pristupanje FER-a udruzi Hrvatski izvoznici poziv je i ostalim znanstvenim i obrazovnim ustanovama da im se pridruže – zaključio je.

Suradnja će se ogledati i u organiziranju radionica i seminara na kojima će između ostaloga biti riječi o organiziranju start-up-ova, te kako doći do sredstava iz EU fondova budući da je FER među najuspješnijim ustanovama koje povlače sredstva iz fondova,  te je od 2009. do 2014. godine privukao 16 milijuna eura.

19. travanj 2024 17:06