24. rujan 2012.

Ferdelji kandidat za zagrebačkog gradonačelnika

Koalicija Hrvatske socijalno-liberalne stanke i Hrvatske seljačke stranke predstavila je jučer nestranačkog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Vladimira Ferdeljija.

Predstavljeni su i  zamjenici gradonačelnika Vjekoslav Jeleča iz HSLS-a i Nenad Matić iz HSS-a koji će se kandidirati na predstojećim lokalnim izborima, u svibnju iduće godine.

Kandidat za gradonačelnika Vladimir Ferdelji je kao uspješan dugogodišnji gospodarstvenik istaknuo je kako je potrebna promjena u dosadašnjem vođenju grada i gospodarstva te najavio da će se, ako pobijedi, raditi na tome da se omogući bolji život svih građana, jednakost u bogatstvu, a ne u siromaštvu. Predstavljajući kandidaturu zauzeo se za jačanje gospodarstva i poduzetnički razvoj komunalne infrastrukture, gradske administracije kao učinkovitog servisa građana, uz kadroviranje po kriteriju stručnosti, a ne podobnosti. Ferdeljijeva vizija Zagreba je da bude najljepši srednjoeuropski grad s milijun stanovnika, znanstveno, kulturno i gospodarsko središte te važno prometno čvorište, glavni grad decentralizirane Hrvatske s BDP-om na europskoj razini, većom zaposlenosti i manjim siromaštvom. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor istaknuo je kako je koalicija HSS-a i HSLS-a šira inicijativa i predstavlja savez za bolji Zagreb. Zagreb treba promjene i nove ljude koji znaju kako ga razvijati, jer danas u njemu stanje lošije nego u Hrvatskoj, ustvrdio je Kosor. Naveo je da je Grad u dugu od 10 milijardi kuna, a Zagrebački holding svake godine stvara novi dug od 500 milijuna kuna. U gradu je SDP na vlasti 12 godina i glasanje za Milana Bandića je glas za SDP, ustvrdio je Kosor te pozvao sve nezadovoljnike da ne podrže tu političku opciju. Nameće nam se izbor između SDP-ova kandidata Davora Bernardića i Milana Bandića, što je u biti isto, no ne želimo ponavljati ono što je loše, naglasio je Kosor. Kandidaturu za zamjenika gradonačelnika predstavio je predsjednik zagrebačkog HSS-a Nenad Matić koji je izrazio uvjerenost kako je njihova kombinacija pobjednička i da ima težinu. Sigurni smo u sebe, imamo kandidate i program, znamo kako, nemamo nedoumica, optimisti smo i vjerujemo u pobjedu, spremni smo izaći na lokalne izbore kad bi bili i za mjesec dana, poručio je Matić.Za zamjenika gradonačelnika kandidaturu je najavio i Vjekoslav Jeleč (HSLS), neurokirurg Kliničke bolnice Dubrava koji je rekao kako će povjerenje građana biti njegova obaveza i izrazio uvjerenost u uspjeh na izborima. Politiku shvaća kao operativni sustav kojim se stvari mogu mijenjati, a Zagreb vidi kao primjer kako se treba razvijati i obnoviti Hrvatska.