Hrvatska

FGS-ovi su pristali ući u vlasničku strukturu Jadrankamena

Branko Grčić u ekskluzivnom intervjuu Lideru otkriva kako nema razloga da Jadrankamen ne profunkcionira. FGS-ovi su pristali na ideju, ali čekaju da stečajni postupak krene u mirne vode i da se stvore uvjeti za restrukturiranje tvrtke.

Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije govori i o budućnosti brodogradnje, Dini Petrokemiji , te kako poboljšati ulagačku klimu.

Sve donedavno uvjeren u mogućnost da će do kraja godine gospodarstvo pomoliti glavu iznad nule, i ‘regionalni’ ministar Branko Grčić morao je priznati poraz – rasta ove godine neće biti. No za razliku od struke, MMF-a, EBRD-a ili HNB-a, koji su naš BDP smjestili lošije i od minus jedan posto, Grčić, u intervjuu novom Lideru, tvrdi da će država u drugoj polovici godine sigurno pokrenuti investicijski ciklus, ali i odlučiti što i kako s javnim sektorom, što će, posredno, BDP u 2013. povući uvis. Uz jedno ‘ali’ – samo ako bačenu investicijsku rukavicu prihvati privatni sektor, koji se, osim toga, nužno mora ostaviti pesimizma. Kako?  

Intervju u cijelosti pročitajte u novom broju Lidera ili na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti, skinite OVDJE

Komentari