Hrvatska
StoryEditor

Fikret Abdić traži silos u Luci Rijeka i distributivni centar na Kukuljanovu

01. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Vratio se Fikret Abdić Babo, pa kao ‘predsjednik uprave nezaposlenih dioničara Agrokomerca‘ traži silos u Luci Rijeka i distributivni centar s hladnjačom na Kukuljanovu.

Za vrijednosti na Kukuljanovu Abdić tvrdi da ga je sagradio ‘Agrokomerc u suradnji s Brodokomercom Rijeka‘, a ‘vrijednost radova tada je procijenjena na 75 do 80 milijuna DEM‘, odnosno četrdesetak milijuna eura. Abdićev je prijedlog jednostavan: ‘Radnici i dioničari Agrokomerca, koje predstavljam ja, sudjelovali bi s pedeset posto u zaradi spomenutih kapaciteta, a s 50 posto Luka Rijeka i Kukuljanovo‘. Tvrdi da se interesi poklapaju: ‘To odgovara i Agrokomercu, i Luci Rijeka, i Kukuljanovu, i Hrvatskoj, i BiH‘, piše Novilist.hr.

– Računaju da ćemo se umoriti, ali mi tek sad idemo dalje. Ništa nas ne može sputati, jer naši su ciljevi humani, poručuje neumorni 73-godišnjak. Utemeljitelj poduzeća Agrokomerc iz Velike Kladuše, kojega je Županijski sud u Karlovcu 2001. osudio na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina u njegovoj ratnoj Autonomnoj oblasti Zapadnoj Bosni, progovorio je prvi put nakon što je u ožujku ove godine odslužio dvije trećine kazne, koju je Vrhovni sud snizio na petnaest godina zatvora.

19. travanj 2024 15:52