Hrvatska
StoryEditor

Fiskalizaciju će izbjeći jedino oni s vlastitim proizvodima

10. Lipanj 2013.
Piše:
liderhrt

Kako se približava 1. srpnja, tako je zvono za uzbunu na našim tržnicama sve glasnije. Obvezu fiskalnih blagajni izbjeći će jedino oni koji prodaju vlastite proizvode, a takvih je na tržnicama samo 20 posto.

Svi ostali uz voće, povrće, jaja, sir i vrhnje morat će instalirati računala s izravnom vezom s Poreznom upravom. Nezadovoljstvo raste, prodavači na tržnicama upozoravaju da bi ih više od pet tisuća moglo ostati bez posla.

Cjenkanje i snižavanje cijena potkraj dana - na tržnicama odlaze u povijest. Jer s fiskalnom blagajnom sve mora biti usklađeno. ‘Kompjutorizacija‘ teško će pogoditi kumice, koje i sad jedva krpaju kraj s krajem. Fiskalizaciju smatraju neprirodnom. Neki prodavači čak najavljuju - ako se fiskalizacija provede, prvog srpnja zatvaraju štand.

Fiskalizacije su oslobođeni jedino oni koji prodaju vlastiti proizvod. Svi ostali morat će izdati račun. Cilj je uvesti red na tržištu, oporezovati velike preprodavače. No iz zajednice tržnica upozoravaju - ljudi će ostati bez posla.

Mnogi se boje da će tradicionalna tržnica, koja se naziva ‘srcem‘ svakoga grada, tako nestati.

04. svibanj 2024 06:23