Hrvatska
StoryEditor

Forum ‘Građani u fokusu‘

17. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Hrvatska zajednica županija u suradnji s poslovnim tjednikom Liderom i u partnerstvu sa Zakladom Konrada Adenauera 24. rujna 2015. u zagrebačkom hotelu Westin organizira forum ‘Građani u fokusu – decentralizacija i lokalne razvojne politike‘.

Organizacija i funkcioniranje hrvatske lokalne i područne samouprave postala je sve češća tema javnih i privatnih razgovora, pri čemu su najčešći argumenti statistički podaci o teritorijalnom ustroju, prihodima i rashodima ili zaposlenicima. No ne treba zaboraviti da se lokalna i područna samouprava ne smiju isključivo gledati kroz brojčanu prizmu.

Visoko pokroviteljstvo Upravo zato Hrvatska zajednica županija u suradnji s poslovnim tjednikom Liderom i u partnerstvu sa Zakladom Konrada Adenauera 24. rujna 2015. u zagrebačkom hotelu Westin organizira forum ‘Građani u fokusu – decentralizacija i lokalne razvojne politike‘. Forum, koji je pod visokim pokroviteljstvom podržala predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, svečano će otvoriti predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić. Programski dio foruma  započet će Sandra Švaljek s Ekonomskog instituta u Zagrebu predavanjem o ekonomskim aspektima decentralizacije.

Međunarodni predavači Eminentni međunarodni predavači podijelit će pak svoja iskustva u provođenju reformi upravljanja koje su uspješno zaživjele u Irskoj, Poljskoj, Danskoj i Njemačkoj. Primjer Irske predstavit će Denis Conlan, voditelj odjela u Ministarstvu okoliša i lokalne samouprave, a iskustva iz Danske direktor Zajednice danskih regija Adam Wolf. Na forumu će, uza stručnjake iz Poljske, sudjelovati i međunarodni stručnjak za lokalnu i regionalnu administraciju Günther Wolfgang Dill iz Njemačke.

Više o forumu doznajte na  https://lider.media/forum-guf-2015/

26. travanj 2024 06:32