Aktualno Hrvatska Preporučeno Turizam

FOTO: Kako izgleda Hrvatska iz perspektive pet poznatih stranih influencera

influenceri
Avatar
Autor Lider

Od 4. do 7. veljače u Hrvatskoj je boravilo pet poznatih i popularnih influencera iz Velike Britanije i Njemačke. Riječ je o projektu koji Hrvatska turistička zajednica provodi u suradnji s turističkim zajednicama grada Zagreba i grada Slunja, kojeg je Booking.com nedavno proglasio jednim od najgostoljubivijih gradova na svijetu te turističkim zajednicama Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije. Program je uključivao obilazak Zagreba i Parka prirode Medvednica, dvora Veliki Tabor, Muzeja „Staro selo“ Kumrovec, Muzeja krapinskih neandertalaca, Starog grada u Varaždinu, dvorca Trakošćan te Nacionalnog parka Plitvička jezera.

– Cilj je što većem broju potencijalnih mladih turista približiti hrvatske destinacije i hrvatsku turističku ponudu. Odabrali smo Instagramere s tržišta Velike Britanije i Njemačke, a njihove prve povratne reakcije su vrlo pozitivne. Oduševljeni su raznolikošću hrvatskog kontinenta te sam siguran kako će sa svojim brojnim fanovima podijeliti samo pozitivna iskustva i preporuke, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako se u sklopu ovog projekta promovira kulturno-povijesna baština te eno-gastronomija.

Među influenserima su Mike Will i Luke Clark iz Velike Britanije kojima ovo nije prvi posjet Hrvatskoj. S ovog tržišta dolaze i Kennan Lam, koji se bavi izradom foto i video materijala posvećenih putovanjima, a koje objavljuje na svojoj web stranici te Ella Parsonss, koja se uz objave posvećene putovanjima bavi i modom. Među influenserima je i Julian Herbrig iz Njemačke, ljubitelj fotografije i putovanja koji na društvenoj mreži Instagram broji više od 70.000 fanova.

– Iako mi ovo nije prvi posjet Hrvatskoj jer sam boravio na vašoj prekrasnoj obali, prvi se put nalazim u obilasku kontinentalnog dijela zemlje. Mogu reći da me ovaj dio oduševio jer pokazuje koliko je prirodno okruženje kod vas raznoliko, bogato, ali i očuvano. Imate i vrhunsku eno-gastronomsku ponudu, bogatu kulturno povijesnu baštinu i ono što je za nas fotografe najvažnije, puno atraktivnih lokaliteta za kreiranje vrhunskih fotografija, poručio je Herbrig.

S njime se složio i Mike Will kojem je ovo treći posjet Hrvatskoj, ali prvi po zimi.

– Hrvatska je itekako lijepa i po zimi! Iznenađen sam vašim dvorcima, nacionalnim parkovima i brojnim drugim lokalitetima koji jednostavno ostavljaju bez daha. Zaprimam puno upita svojih fanova koji me traže savjete i preporuke za Hrvatsku, a jedan par je već odabrao vašu zemlju za medeni mjesec“, zaključio je Will.

Komentari