Hrvatska
StoryEditor

Gdje će biti najviše zapošljavanja?

03. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Oni koji apliciraju za nova radna mjesta, od države će po zaposleniku dobiti od 3.000 do 9.000 eura. Ovisno o postotku nezaposlenosti u županiji u kojoj pokreću investiciju. Druga vrsta poticaja ovisi o vrijednosti investicije.

Kako prenosi Dnevnik.hr, na 50 tisuća eura i tri radna mjesta tvrtka će biti oslobođena 50 posto poreza na dobit u 5 godina. Milijun eura vrijedna investicija i 5 radnih mjesta oslobođenje 50 posto poreza na dobit u deset godina, a za investiciju vredniju od tri milijuna eura i 15 radnih mjesta tvrtka će deset godina biti oslobođenja 100 posto poreza na dobit.

-Ako su porezna rasterećenja oni će krenuti po godišnjim prijavama od slijedeće godine, ako su za novozaposlene oni će krenuti nakon što su ljudi godinu dana u radnom odnosu- kazao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.Ovo je hvale vrijedan potez, smatraju u udruzi poslodavaca, ali nije dovoljno. Treba mijenjati, kažu, antipoduzetničku klimu.

-U smislu mijenjanja birokracije, koštanja poreznog i paraporeznog nameta koji opterećuju gospodarstvo, cijena rada, tržište rada- kazao je Davor Majetić, direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Za poticaje se javilo najviše tvrtki iz Varaždinske, Krapinsko- zagorske, Splitsko dalmatinske županije i Grada Zagreba, a niti jedna tvrtka iz Ličko- senjske i Šibensko- kninske županije gdje je nezaposlenost najveća.

25. travanj 2024 07:44