Hrvatska

Gordan Maras – Milanovićev ministar za sukobe i razaranje

Dobar dan. Ja sam vaš budući ministar financija. Tom je rečenicom Gordan Maras, sadašnji ministar poduzetništva i obrta, sebe predstavljao hrvatskim poslodavcima nakon SDP-ove pobjede na parlamentarnim izborima 2011. godine.

Njegov san ipak je živio Slavko Linić, a Marasu je pripao utješni, izmišljeni sektor malih i srednjih poduzetnika. Pišući o Gordanu Marasu uloženo je mnogo truda da od 50-ak sugovornika koje smo kontaktirali čujemo nešto pozitivno. Ova priča nema dvije strane jer je ministar odbio u njoj sudjelovati.

Da nitko o tom 40-ogodišnjem Zagrepčaninu nema ništa lijepo za reći, pomalo je tužno i nevjerojatno. Kako je Gordan Maras uspio protiv sebe okrenuti toliko ljudi? Osnovno što mu se zamjera je da, s obzirom na to da vodi sektor koji čini 98 posto hrvatskoga gospodarstva, nikada nije bio ni poduzetnik ni obrtnik. Jedino što se iole može pribrojiti realnom sektoru njegova je dvogodišnja karijera voditelja prodaje na Bjelolasici i jednogodišnje iskustvo u PR agenciji Maksima komunikacije 2003. godine, koja je, prema riječima ljudi koji su u tom biznisu, u to vrijeme pripadala Ivanu Račanu, a koji je Marasa zaposlio bez ikakvih operativnih odgovornosti.

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju Lidera.

Komentari