Hrvatska
StoryEditor

‘Gotovo je s politikom kojom ćete devalvacijom postati konkurentni‘

12. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Prije današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a, predsjednik stranke i premijer Zoran Milanović osvrnuo se na nedavne eksplozije u Zagrebu te na prvu godinu na vlasti, ali i na predstojeće lokalne izbore.

Unatoč eksplozijama, Milanović smatra da će Zagreb ostati siguran grad u kojem se živi dobro i otvoreno, prenosi Dnevnik.hr. Naglasio je kako njegova stranka ovu vladu državu i samu stranku vodi kao otvoreno društvo, gdje su ljudi slobodni te kako ništa ne nameću silom i prijetnjama već dugim dijalogom.

Uoči lokalnih izbora Milanović je naglasio kako su izbori za njih druga najvažnija stvar, a da je prva zasigurno sigurnost zemlje. 

-U politici morate donositi odluke. Ako ih ne donosite sve stoji- rekao je Milanović i dodao kako će lokalni izbori biti vrlo bitni u njihovoj verifikaciji. Osvrnuo se i na neke nesporazume unutar stranke te istaknuo kako se autonomija lokalnih organizacija poštuje u 99 posto slučajeva, a tamo gdje misle da moraju djelovati neće čekati prekriženih ruku nego će raditi.

Ovu godinu Milanović je nazvao godinom izazova. Hrvatska će postati članica EU bez obzira na sitne poteškoće, ocijenio je. Rekao je da je duboko uvjeren da kao Vlada, ali i cijela nacija, imamo realne šanse da uspijemo i zadržimo stabilnost države. Naglasio je kako ni ‘ljubimci Europe‘ sada ne znaju kada će im biti bolje.Prvu godinu svoje Vlade nazvao je godinom sustezanja, a ne štednje jer se štedi tek kada se ima što štediti. Dodao je i kako su bili racionalni no da treba naći pravi omjer. 

-Gotovo je s politikom kojom ćete devalvacijom postati konkurentni. Države koje su tako funkcionirale bile su nam uzor, ali kada su ušli u eurozonu, pali su- istaknuo je Milanović.

25. travanj 2024 02:25