Hrvatska
StoryEditor

Grad Šibenik u gradskoj jezgri osniva urbani inkubator

08. Travanj 2014.

Grad Šibenik objavio je danas javni poziv svim potencijalnim poduzetnicima i poduzetnicima početnicima za besplatno korištenje programa usluga urbanog inkubatora koji će se u sklopu Jewel projekta, financiranog sredstvima Europske unije iz Transnacionalnog programa za jugoistočnu Europu (SEE), urediti u gradskoj jezgri.

Prijave na javni poziv treba poslati najkasnije do 25. travnja, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

Pritom napominju kako pravo na prijavu za besplatno korištenje usluga urbanog inkubatora imaju osobe koje žele pokrenuti poslovnu aktivnost iz područja kreativnih industrija te postojeći poduzetnici iz područja kreativnih industrija registrirani u 2013. ili 2014. godini.

Područja kreativnih industrija, koja će okupljati budući inkubator su oglašavanje, komunikacijske aktivnosti, izdavaštvo, programiranje i web dizajn, film, video i fotografija, televizija i radio, glazba i produkcija, moda, dizajn, umjetnost, obrt i zanati, književnost, umjetnost u kazalištu, arhitektura, urbanizam, urbani krajobraz te gastronomija.

Urbani inkubator svojim novim stanarima osigurat će zajednički radni prostor, pripremu poslovnog plana kroz program edukacije, program edukacije za pripremu poduzeća za investiciju te individualni mentorski program i radionicu na temu razvoja poduzetništva i kreativnih industrija u staroj gradskoj jezgri.

25. travanj 2024 23:04