Hrvatska
StoryEditor

Grad Vukovar poduzetnicima isplatio cjelokupni predviđeni iznos potpora

02. Rujan 2016.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u petak je uručio ugovore kojima je iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva u 2016. godini na području toga grada, gospodarstvenicima odobreno 17 potpora ukupne vrijednosti 488 tisuća kuna čime je dovršena isplata 3 milijuna kuna poduzetničkih potpora predviđenih tim programom.

"U 2016. godini vukovarskim poduzetnicima isplatili smo 136 potpora vrijednih tri milijuna kuna, a na koliko dobar odjek je naišao gradski program mjera poticanja poduzetništva govori činjenica da je sav novac isplaćen do kraja kolovoza, rekao je Penava.

Dodao je da su isplaćene i dodatne 272.000 kuna potpora, a novac je osiguran revizijom prošlogodišnjih ugovora o potporama i povlačenjem sredstava od poduzetnika koji se iz raznih razloga nisu mogli držati ugovora.

Program mjera poticanja poduzetništva imao je 15 mjera od kojih je najpopularnija bila očuvanje i razvoj postojećih obrta, kroz koju je potpisano 48 ugovora vrijednosti oko 450.000 kuna, a financijski najznačajnija je mjera jačanja konkurentnosti u proizvodnji gdje su kroz šest potpora gospodarstvenici povukli 1,5 milijuna kuna, rekao je Penava.

Dodao je kako je gradskim Programom mjera poticanja poduzetništva u sklopu kojega je i mjera poticanja zapošljavanja, u Vukovaru otvoreno 120 novih radnih mjesta.

Zaključio je kako je smisao gradske uprave podređivanje gospodarstvu i "guranje gospodarstvenika koji će za sobom povući ukupan razvoj grada".

20. travanj 2024 12:24