Hrvatska
StoryEditor

Građevinarstvo i trgovina prednjače s neplaćanjem

09. Siječanj 2014.

Građevinarstvo i trgovina na veliko i malo te potom prerađivačka industrija djelatnosti su s najvećim iznosima neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata, a među županijama po visini dospjelih neplaćenih obveza pravnih i fizičkih osoba, su udjelom većim od 37 posto, prednjači grad Zagreb.

Pokazuju to podaci Financijske agencije po kojima je u Hrvatskoj zbog neizvršenih osnova za plaćanje, u ukupnom iznosu većem od 34 milijarde kuna, krajem studenog prošle godine bilo blokirano 61.948 poslovnih subjekata. Najveći iznos neizvršenih osnova za plaćanje, od 9 milijardi kuna, odnosi se na 9.234 poslovnih subjekata u građevinarstvu. Sa neplaćenim dospjelim obvezama od ukupno 7,7 milijardi kuna krajem studenog prošle godine slijedi 14.626 poslovnih subjekata u trgovini na veliko i malo. 

Dospjela neplaćena dugovanja od ukupno 3,9 milijardi kuna imalo je pak 6.606 poslovnih subjekata u prerađivačkoj industriji. Na te tri djelatnosti odnosi se oko 61 posto ukupnog iznosa neizvršenih osnova za plaćanje.

05. svibanj 2024 21:31