Hrvatska
StoryEditor

Grčić: Mirelino ponašanje ličilo je na ucjenu

24. Lipanj 2013.

Dvojica SDP-ovih ministara Branko Grčić i Rajko Ostojić izjavili su u Splitu da saborska zastupnica Mirela Holy nije trebala napustiti SDP, ocjenivši da je njezino ponašanje sličilo na ucjenu.

- Mirela je jako puno doprinjela SDP-u i mislim da nije trebala tako radikalno vezati svoje članstvo u SDP-u s jednim od pitanja gdje nije mogla postići suglasnost s ljudima koji trenutno vode Ministarstvo zaštite okoliša - rekao je novinarima potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić. Drži da je ‘sve to na neki određeni način sličilo na ucjenu‘, zbog čega mu je žao.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je da se u tom slučaju radi o stavljanju ‘pred gotov čin‘.

- Mi smo demokratska stranka i bilo je prostora da se napravi pomak. Njena je odluka samo njena. Svatko od nas to uvijek može izabrati. Vjerujem da se u SDP mogla isto tako izboriti za svoj stav, a ovde se zaista radi o situaciji u kojoj nemate pravo nikoga stavljati pred gotov čin - zaključio je Ostojić.

Smatra da Holy svoj doprinos stranci i politici koju su gradili nije trebala završiti istupanjem iz SDP-a. Grčić i Ostojić to su izjavili novinarima na otvaranju dvaju dograđenih vezova u splitskoj gradskoj luci.

Holy je napustila stranku uz objašnjenje da SDP ne poštuje politike na temelju kojih su dobili izbore, a povod je bio što je odbijen amandmana kojim je tražila osnivanje Nacionalne parkovne agencije. Najavila je da će u Saboru kao nezavisna zastupnica podržavati vladine prijedloge koji budu u skladu s Planom 21 te da ne razmišlja o nekoj drugoj političkoj opciji ili klubu zastupnika.

24. travanj 2024 06:44