Hrvatska
StoryEditor

Grčić: Porez na nekretnine razmotrit ćemo u sklopu razgovora oko reformi

12. Ožujak 2015.

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić izjavio je novinarima uoči sjednice Vlade u četvrtak da će se eventualno odustajanje ili ne odustajanje od uvođenja poreza na nekretnine od 2016. godine razmotriti u sklopu predstojećih razgovora o reformama.

Grčić je to izjavio odgovarajući na pitanja novinara o tome je li moguće da Vlada odustaje od poreza ne nekretnine. Naime, pojedini mediji pišu da iako je porez na imovinu jedna od mjera iz predizbornog plana Kukuriku koalicije te u Programu konvergencije i drugim dokumentima koje je Vlada uputila Europskoj komisiji, da se njegovo uvođenje iduće godine ipak neće dogoditi. Pozivaju se pritom na izvore iz Banskih dvora.

"To ćemo vidjeti sad u ovim razgovorima oko reformi, ali u ovoj godini od toga sigurno nema ništa", kazao je Grčić, ne odgovorivši na pitanje novinara hoće li se onda taj porez uvesti u 2016.

Do kraja travnja Vlada mora podastrijeti Europskoj komisiji paket mjera za ispravljanje makroekononomskih neravnoteža, koji će se potom razmatrati u Bruxellesu u svibnju. Komisija je, naime, krajem veljače utvrdila u Hrvatskoj, drugu godinu zaredom, postojanje prekomjernih makroekonomskih neravnoteža, koje zahtijevaju odlučnu političku akciju i specifični monitoring.

24. travanj 2024 09:50