Hrvatska
StoryEditor

Grčić: Razgovaramo o načinima izlaska HZZO-a iz riznice

17. Listopad 2014.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić izjavio je večeras u Opatiji kako se ovih dana razgovara o operativnom načinu na koji bi se proveo izlazak Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) iz državne riznice te kako se nastavlja raditi na tome.

Ono što će biti bitno, ako se to dogodi, je da čelnici HZZO-a shvate da će imati odgovornost da uravnoteže prihode i rashode, uz nužne reforme u zdravstvu da se ne dogodi više manjak sredstava koji je sada u tom sustavu. Prema tome, nije samo pitanje preuzimanja novca nego i obveza te odgovornosti za restrukturiranje cijelog sustava, kazao je Grčić odgovarajući na pitanja novinara u Opatiji uoči dodjele godišnjih turističkih nagrada na Danima hrvatskog turizma.

Grčić je na upit što je s rebalansom proračuna odgovorio da je skoro pripremljen.

"Idući tjedan ćemo uskladiti zadnje stvari s ministrima i onda tjedan poslije će rebalans u proceduru", najavio je.

Na upit o uštedama o kojima zbog preseljenja u nove prostore govori ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, Grčić kaže kako želi vjerovati da je točno ono što mu je ministar rekao da će s novim prostorom uštedjeti godišnje tri milijuna kuna.

To je velika ušteda, kazao je dodajući da, ako se netko pita zašto se ne sele u državne prostore, treba znati da su ti prostori derutni i traže nova ulaganja, što puno košta. To sada nije racionalno, ali u budućnosti je intencija da se sve državne institucije smjeste u te državne prostor, kazao je Grčić.

19. travanj 2024 13:10