Hrvatska
StoryEditor

Grčićevi lovci na projekte i UNDP obrađuju tri županije

25. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Grčićevi lovci na projekte u akciju su krenuli početkom mjeseca, a na područjima od posebne državne skrbi snimat će projekte koji bi se mogli financirati iz EU fondova idućih 14 mjeseci.

Kako doznajemo iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, pilot-projektom nastalim u suradnji s UNDP-om (Program Ujedinjenih naroda za razvoj) stvorit će se i Katalog projektnih ideja u tri ciljane županije: Ličko-senjskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj. Vrijednost je projekta 3,48 milijuna kuna, pri čemu Ministarstvo pokriva 2,3 milijuna kuna, a UNDP će pridonijeti s ostatkom od 1,16 milijuna kuna.

- Lovci na projekte državna su pomoć najmanje razvijenim jedinicama lokalne samouprave, primarno na područjima posebne državne skrbi, koje nemaju snage razvijati vlastite kapacitete, a njihove su potrebe za razvojnim projektima najveće - kazao je ministar Branko Grčić.

Kako objašnjavaju iz Ministarstva, lovci na projekte odnosno konzultanti UNDP-a već imaju iskustvo pružanja pomoći na tom području i dobro znaju koji su prioriteti.

- Očekujemo značajan pomak u dinamici i broju projekata s tog područja koji će biti aplicirani iz EU fondova - zaključuju.

30. travanj 2024 16:57