Hrvatska
StoryEditor

HAC-ONC dobiva novu Upravu

16. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Razlog smjene je želja nove Vlade da postavi svoje ljude kako bi proveli zahtjevno resturkturiranje, a u sklopu rješavanja dugova za autoceste

Danas će biti smijenjana Uprava HAC-ONC-a, doznaje Večernji list. Odluku o smjeni predsjednice Uprave Slavice Grđan i članova Uprave Krešimira Kvaternika i Marije Cvrlje donijet će na skupštini te tvrtke predsjednici Uprava HAC-a i ARZ-a, koji su suvlasnici HAC-ONC-a, Davor Mihovilić i Josip Šala.

U Upravu HAC-ONC-a bit će postavljeni Josip Draženović koji je sad bio direktor građenja u HAC-u te Boris Huzjan, dosadašnji direktor tehničkog sektora i EU projekata u ARZ-u.

Smjena u HAC-ONC-u je prva od svih javnih tvrtki otkako je došlo do promjene vlasti u Hrvatskoj. Promjena čelnih ljudi u državnim tvrtkama je inače otežana jer se zbog vladine uredbe koju je donijela bivša vlast za te pozicije trebaju provesti javni natječaji. No to se ne odnosi i na HAC-ONC koji je ovisno društvo HAC-a i ARZ-a. Razlog smjene u toj tvrtki je želja nove Vlade da postavi svoje ljude kako bi proveli zahtjevno resturkturiranje, a u sklopu rješavanja dugova za autoceste.

20. travanj 2024 00:50