Hrvatska
StoryEditor

HAC ONC smijenio odgovorne za uskršnje gužve na autocesti

13. Travanj 2016.

Uprava Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) smijenila je četiri osobe zadužene za sigurnost prometa i tehničke poslove zbog prometnih gužvi na autocesti tijekom uskršnjih praznika, objavljeno je u srijedu iz te kompanije.

Smijenjeni su pomoćnik direktora Sektora za sigurnost i promet, šef odjela za promet i upravno tehničke poslove, šef pravca operativne jedinice pravca južna Hrvatska, te voditelj tehničke jedinice, objavio je HAC ONC, dodavši da sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka nije u mogućnosti objaviti imena opozvanih radnika.

Svim smijenjenim djelatnicima ponuđeni su drugi ugovori o radu u skladu s njihovom stručnom spremom, dok su na njihova radna mjesta imenovani radnici koji zadovoljavaju kriterij stručnosti i koje su predložili njihovi neposredni rukovoditelji.

"HAC ONC završio je analizu događaja od 28. ožujka te je slijedom utvrđenih činjenica i na prijedlog neposredno nadređenih donesena odluka vezana uz kadrovske promjene u Sektoru za održavanje autocesta", stoji u priopćenju.

U HAC ONC-u ističu da je odluka o kadrovskim promjenama donesena na temelju činjenica koje ukazuju da se u određenim segmentima navedenog događaja nisu iskoristile sve mogućnosti vezane za sigurnost prometa na autocestama, odnosno stručne službe nisu postupale u skladu sa svim pravilima struke.

"Kadrovskim promjenama želimo  povećati efikasnost u ispunjenju radnih zadataka i dužnosti zaposlenih u HAC ONC-u s najvažnijim ciljem, a to je sigurnost prometa na autocestama kako bi  osigurali nesmetano korištenje prometnica i ostalih infrastrukturnih objekata koje održavamo", objavila je kompanija.

Također, HAC ONC se još jednom ispričao korisnicima kojima su radovi na autocesti prouzročili poteškoće i produžili putovanje. Gužve na Dalmatini ispred tunela Sveti Rok na Uskrsni ponedjeljak nastale su zbog sanacije oštećenog šahta.

18. travanj 2024 21:44