Hrvatska
StoryEditor

Hamag-Bicro najavio šesti krug Programa provjere inovativnog koncepta

22. Listopad 2015.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro) danas je najavila otvaranja šestog kruga natječaja za zaprimanje projektnih prijedloga u sklopu Programa provjere inovativnog koncepta (PoC 6), a za bespovratne potpore temeljem tog natječaja predviđeno je ukupno 16 milijuna kuna.

Otvaranje natječaja planirano je za 16. studenoga, dok se ugovaranje očekuje u prvom kvartalu 2016. godine.

Za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa PoC temeljem najavljenog natječaja predviđeno je ukupno 16 milijuna kuna, ističu iz Hamag-Bicroa.

Program PoC namijenjen je sufinanciranju prihvatljivih pretkomercijalnih aktivnosti inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata koji se nalaze u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa. Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od minimalno 35.000 kuna do najviše 350.000 kuna i u trajanju do najviše 12 mjeseci.

Član Uprave Hamag-Bicroa Goran Becker ističe kako je u razdoblju od 2007. do 2014. kroz inovacijske programe sufinancirano 309 inovativnih projekata u iznosu od 306 milijuna kuna, dok je samo u prvoj polovici 2015. u tu svrhu osigurano 68 milijuna kuna.

Provedba programa za poticanje inovacija u proteklom razdoblju pozitivno je utjecala na cjelokupan inovacijski sustav, rekao je. Kroz programe su stvoreni temelji za poboljšanje konkurentnosti gospodarstva na domaćoj i međunarodnoj razini te je ujedno provedena priprema za buduće strukturne promjene, ističe Becker. 

26. travanj 2024 05:56