Hrvatska
StoryEditor

Harrold: Pred Hrvatskom su dva velika izazova

21. Svibanj 2012.

Direktor Svjetske banke za središnju Europu i baltičke zemlje Peter Harrold izjavio je danas u Vukovaru kako je hrvatska Vlada na vrijeme prepoznala izazove.

- Dva su velika izazova pred Hrvatskom. Smanjivanje fiskalnog deficita i podupiranje ulaganja, posebice privatnih investicija, rekao je Harrold u izjavi novinarima dodajući kako je ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU) izvanredna prilika za njen gospodarski rast.Prema njegovim riječima, ključ gospodarskog oporavka Hrvatske je pokretanje investicijskog ciklusa koji bi omogućio veći gospodarski rast, a time i brži izlazak hrvatskog gospodarstva iz krize.

Peter Harrold je također ocijenio kako Vukovarsko-srijemska županija, s obzirom da pripada manje razvijenim hrvatskim regijama, ima mogućnosti za veći razvoj, a kakav će biti, ovisi o ljudima koji žive na ovom području.- Nadamo se da će se i županija i grad Vukovar brže razvijati", kazao je Harrold dodajući kako se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju (EU) otvaraju nove i dodatne mogućnosti razvoja svih hrvatskih regija pa i Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara. U pratnji voditelja Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Hongjooa Hahma, Petera Harrolda, koji je u Vukovaru nazočan sastanku djelatnika zagrebačkog te ureda Svjetske banke iz Buxellesa i Washingtona, primili su odvojeno vukovarski gradonačelnik Željko Sabo i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

24. travanj 2024 04:21