Hrvatska
StoryEditor

HBOR dobio kredit od 250 milijuna eura

12. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Hrvatska banka za obnovu i razvitak potpisala je danas u splitu sa Europskom investicijskom bankom ugovor o zajmu vrijedan 250 milijuna eura.

Riječ je o drugoj transi pozajmice od pola milijarde eura, koju je EIB odobrio HBOR-u početkom ove godine. Druga transa koristit će se za financiranje malog i srednjeg poduzetništva te malih i srednje velikih infrastrukturnih projekta u javnom sektoru. Anton Kovačev, predsjednik HBOR-a  istaknuo je kako postoji veliki interes za kreditima te institucije. 

Odobreni krediti u prvih šest mjeseci ove godine porasli su za 11 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Time je HBOR oborio dva rekorda: onaj u plasiranim kreditima gospodarstvu i privlačenju EIB-ova novca. U prvoj polovici godine HBOR je odobrio kredite u vrijednosti 3,9 milijardi kuna, dok će do kraja godine iznos ulaganja EIB-a porasti na 700 milijuna eura. Zadovoljstvo novim kreditom nije krio niti potpredsjednik EIB-a Anton Rop koji podržava napore HBOR-a u rješavanju ključnih problema - financiranja malih i srednjih poduzeća.

27. travanj 2024 01:17