Hrvatska
StoryEditor

HDZ promijenio mišljenje oko ispravka netočnog navoda

06. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nije zadovoljna idejom da se potpredsjednik Vlade Radimir Čačić imenuje u Nadzorni odbor Ine. Tvrdi kako to otvara niz vrlo osjetljivih pitanja.

O kojim se točno osjetljim pitanjima radi ostalo je neodogovoreno - najavila je njihovo otvaranje ‘u danima koji su pred nama‘. - Premijer je obećao da se političari neće postavljati u nadzorne odbore, a ako je istina ovo što mediji objavljuju - pitanje je što se novoj vladi uopće može vjerovati - rekla je Kosor. Negativno je ocijenila i imenovanje Zlatka Koračevića za predsjednika Uprave HEP-a. - Činjenica jest da se on pokazao neuspješnim u vođenju jedne tvrtke, puno manje i u nacionalnom smislu nevažnije od HEP-a, a sada mu se daje puno povjerenje da vodi HEP o kojem, po našem saznanju, nema nikakvih osobitih znanja - rekla je Kosor. Osvrnula se i na poskupljenje cijene naftnih derivata kazavši kako Vlada treba i može intervenirati.

Naglasila je također da se HDZ protivi najavljenoj dekriminalizaciji lakih droga jer je svaka droga opasna, a posebno se osvrnula na najavu ukidanja ‘ispravka netočnog navoda u Saboru‘. Naime, Kosor kaže kako će to spriječiti slobodu govora zastupnika. - Zastupnik mora imati pravo govoriti o lažima ako one dolaze s bilo koje strane - poručila je Kosor. Čini se da je zaboravila da je HDZ kada je bio na vlasti najavio ukidanje ispravka netočnog navoda, a oporba je to tada podržala. Na pitanje novinara, odbacila je tumačenje da je ministar financija Slavko Linić, vezano uz uvođenje reda u sustav plaćanja poreza državi, neizravno prozvao bivšu Vladu da je žmirila pred neplatišama te obveze.

19. travanj 2024 01:11