Hrvatska
StoryEditor

HEP električnom energijom opskrbljuje tijela državne i javne uprave

07. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

HEP Opskrba i Državni ured za središnju javnu nabavu potpisali su dvogodišnji okvirni sporazum o opskrbi električnom energijom za 560 korisnika središnje javne nabave

Među njima su ministarstva, državne upravne organizacije, Vlada RH, centri za socijalnu skrb, sveučilišta, muzeji i parkovi prirode i druge državne i javne institucije. Sporazum su potpisale Ivančica Franjković, zamjenica predstojnika Državnog ureda za središnju javnu nabavu i Tina Jakaša, direktorica HEP Opskrbe. Ukupna procijenjena vrijednost okvirnog sporazuma za dvogodišnje razdoblje iznosi 165 milijuna kuna.

- HEP je tvrtka sa znanjem, iskustvom i kompetencijama, tvrtka koja poznaje svoje kupce i brine se o njima. Zbog toga smo iznimno zadovoljni činjenicom da je HEP Opskrba ponudila najnižu cijenu na objedinjenom javnom nadmetanju za opskrbu državnih ureda, institucija i organizacija na razdoblje od dvije godine, i to u stopostotnom iznosu električnom energijom iz obnovljivih izvora, izjavio je Perica Jukić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede.

U rujnu ove godine HEP Opskrba osvojila je četverogodišnje ugovore za opskrbu javne rasvjete gradova Zagreba i Splita, ukupno vrijednih 250 milijuna kuna, dok je 2014. godine osvojen više od 300 milijuna kuna vrijedan dvogodišnji ugovor o opskrbi električnom energijom javnih institucija u Gradu Zagrebu. Tome treba dodati i osvajanje natječaja za javnu rasvjetu Zadra, Bjelovara, Vukovara, Ploča, Metkovića, Kutine te opskrbu električnom energijom Istarske županije, zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava i drugih velikih kupaca širom Hrvatske.

Uz hrvatsko, HEP se u opskrbi električnom energijom širi i na slovenskom tržištu, gdje je osvojio pet posto tržišta u segmentu poslovnih korisnika. HEP tako električnom energijom opskrbljuje više od 150 slovenskih tvrtki, gradova i javnih institucija, poput Grada Ljubljane, Luke Koper, Slovenskog narodnog gledališča Ljubljana i brojnih drugih. Tome treba dodati i suradnju s grupacijom CIMOS, u sklopu koje je HEP uz Sloveniju započeo opskrbljivati i prve kupce u Srbiji te Bosni i Hercegovini.

 

26. travanj 2024 11:45