Hrvatska
StoryEditor

HGK će provjeravati kvalitetu i u školama stranih jezika

28. Ožujak 2014.

Savjet vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda Hrvatske gospodarske komore (HGK) na današnjoj je sjednici dodijelila pravo korištenja znaka "Hrvatska kvaliteta" za nekoliko proizvoda ili linija proizvoda, a osnovana je i tehnička komisija za provjeru standarda kvalitete rada škola stranih jezika, priopćeno je iz HGK.

Pravo korištenja znaka "Hrvatska kvaliteta" dodijeljeni su proizvodu Premijer kristal šećer, Tvornice šećera Osijek, proizvodu Izolacijsko staklo, velikogoričke tvrtke Gorica staklo, kao i liniji proizvoda PVC jednokrilni prozor i ALU jednokrilni prozor, tvrtke Metalbeneton iz Sv. Križ Začretja, te liniji proizvoda Colafrez-CWM-bitummenska mješavina, varažinske tvrtke Colas Hrvatska.

Pravo na korištenje znaka dobili su i proizvod Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal, tvrtke Laguna Novigrad, kao i linija proizvoda Fileti slanog inćuna u djevičanskom maslinovom ulju, tvrtke Trenton iz Neorića.

Na sjednici je formirana i tehnička komisija za provjeru standarda kvalitete rada škola stranih jezika.

"Uvođenjem znaka kvalitete HGK za provjerene škole stranih jezika, Zajednici za strane jezike HGK omogućit će se značajan iskorak. Višegodišnji rad na standardima rada škola ima punu podršku članstva Zajednice", navodi se u priopćenju.

Prenosi se i kako se "Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta očitovalo da nema ingerencije nad privatnim školama stranih jezika koje su registrirane kao poduzeća, pa je Zajednica zahvalna HGK na punom razumijevanju i velikoj podršci u uvođenju sustava kvalitete na području profesionalnog jezičnog obrazovanja".

Rad na definiranju kriterija provjere kvalitete u školama stranih jezika bio je dugotrajan i opsežan, zaključuje se u priopćenju.

24. travanj 2024 20:50