Hrvatska
StoryEditor

HGK predstavila tri nova centra i novu web stranicu

12. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

U sklopu HGK-a otvoren je Centar za investicije, Centar za EU i Centar za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj koji će pomoći članovima u njihovim projektima, komunikaciji s Vladom i tijelima Europske unije, ali i investitorima koji su spremni ulagati u Hrvatsku.

- Osnovni je cilj pomoć gospodarstvenicima, mogućnosti su velike i treba pobijediti apatiju koja vlada vlada u cijelom društvu. Tu smo da pokažemo koje se mogućnosti nude i mogu reći da su dosada svi naši korisnici bili zadovoljni, rekla je potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta.

Cilj Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj je objedinjavanje svih aktivnosti i povezivanje poduzetnika radi boljeg informiranja i korištenja mogućnosti koje su im na raspolaganju. Također u sklopu Centra će se osnovati Udruženje poslovnih savjetnika. U HGK vjeruju da će novi Centar olakšati investitorima borbu s birokracijom.

- Nastojat ćemo biti referentno mjesto za sve investicije i investitore. U izradi je baza u kojoj će biti sva ulaganja koje trebaju investitore. Trenutno je najviše mogućnosti u energetici, infrastrukturi, turizmu i obnovljivim izvorima. Ta baza olakšat će svim stranim, ali i domaćim ulagačima da pronađu projekt koji ih zanima - poručila je direktorica Centra za investicije Silva Stipić Kobali.

Svi centri rade od početka ove godine, a prve rezultate ostvario je Centar za EU. Oni će sutra predati dokumentaciju za dobivanje sredstava iz pretpristupnih fondova za dva projekta vrijedna nešto oko dva milijuna eura. Perutnina iz Čakovca sredstva će uložiti za poboljšanje mikroklime, dok će Fragaria uložiti u nove nasade jabuka. Također predstavljena je i redizajnirana internetska stranica koja je jednostavnija i preglednija za korištenje, te će svi korisnici puno lakše dolaziti do informacija, poručuju iz HGK.

26. travanj 2024 09:56