Hrvatska
StoryEditor

Hitno nas uključite u izradu zakona o mirovinskom sustavu!

28. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Sindikati su uputili pismo predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću u kojem ga traže hitno uključivanje sindikalnih stručnjaka u izradu prijedloga zakona koji se odnosi na mirovinski sustav.

Kako stoji u priopćenju Saveza samostalnih sindikata, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Hrvatske udruge sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske, oni su iz medijskih napisa shvatili kako javna administracija intenzivno radi na izmjenama zakonodavnog okvira kojim se određuju mirovinska prava radnika, neovisno u kojem sektoru radili. - Kako se radi o zakonima od općega javnog, dakle društvenog značenja, a posebice o važnom interesnom pitanju sindikata, tražimo da se u radnu skupinu svih ministarstava koja pripremaju prijedloge i izmjene zakona kojima se želi mijenjati opći mirovinski propis, odmah uključe sindikalni stručnjaci za mirovinski sustav - kažu sindikati.

Ne žele uključivanje nakon što se prijedlozi već utvrde, već u vrijeme stručnog koncipiranja zakona jer ih je ‘iskustvo poučilo da ‘prečaci‘ rađaju neodržive zakone čije posljedice u pravilu trpe radnici, a koje potom godinama popravljamo‘.

19. travanj 2024 11:28