Hrvatska
StoryEditor

HNS ustao protiv Linićeva poreza na nekretnine

23. Studeni 2012.

HNS se danas usprotivio uvođenju novog poreza, napominjući ipak kako načelno podržavaju napor Ministarstva financija da se slijedi najbolja europska praksa u oporezivanju nekretnina.

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati načelno podržava napor Ministarstva financija da se slijedi najbolja europska praksa u oporezivanju nekretnina i u tome je na svim razinama sudjelovala i sudjelovat će, stoji u u priopćenju u kojem se međutim dodaje da istovremeno, kao Predsjedništvo i Klub zastupnika upozoravaju kako je nužno u javnoj raspravi, koja je otvorena, i dalje zadržati stavove koje su dogovorili s koalicijskim partnerima, a posebno princip da se niti jedna nekretnina koju vlasnik koristi za stanovanje ne može oporezivati.

Isto tako, Hrvatska danas ne treba više nijednu raspravu o poreznim opterećenjima, dok istovremeno zastupamo stav da Vlada kroz konkretne i trenutačne mjere mora stati iza gospodarstva u uvjetima gospodarske krize, pada potrošnje i privatnih investicija. U takvim uvjetima HNS se protivi uvođenju novog poreza, navodi se u priopćenju poslanom nakon sjednice Predsjedništva i Kluba zastupnika HNS-a.

25. travanj 2024 18:59